– Vi har brukt Coop bedriftskort siden det ble lansert, og anbefaler det gjerne til våre kunder. Den største fordelen med kortet er at man får en samlefaktura som er godkjent som bilag! Det sparer både vi og kundene masse tid på, sier Rita Enoksen.

Regnskapsfører Rita Enoksen snakker med stor overbevisning. Hun og mannen driver Enoksen regnskap i Trondheim og er storfornøyde brukere av Coop bedriftskort. Vi bruker kortet til å handle alt vi trenger til bedriften, for eksempel lunsj, overtidsmat, kontorrekvisita, oppvaskpulver, såpe og toalettruller. Fakturaen kommer en gang i måneden, og det fine er at den inneholder alle opplysninger som bokføringsforskriften krever. Dermed slipper vi å måtte forholde oss til masse kassalapper.

Enoksen humrer og fortsetter: Alle som driver med regnskap vet hvor uoversiktlig det kan bli med alle kassalappene. Det går med mye tid for å finne ut hvem som har handlet hva og hvordan. Har de brukt penger fra bedriftens håndkasse, brukt selskapets bankkort eller lagt ut selv? Bilagene må ofte bokføres enkeltvis, og det tar også tid… Noe av det mest kostnadskrevende er kassalapper som er blitt borte. Det skjer ofte, og da flyr timene! Det er ikke noe som er så dyrt som manglende bilag! Både fordi det går med tid til å etterlyse dem og lete etter dem, men også fordi man ikke får kostnadsfradrag når kjøpsdokumentasjon mangler.

Vi har brukt Coop bedriftskort siden det ble lansert, og anbefaler det gjerne til våre kunder.
– Rita Enoksen, Regnskapsfører i Enoksen Regnskap

Alt dette slipper man hvis man handler med Coop bedriftskort, sier Enoksen. Selv om fakturaene fra Coop bedriftskort er godkjent som bilag anbefaler hun sine kunder å innføre arbeidsbesparende rutiner når de bruker kortet. Jo flere kort en bedrift har, jo viktigere er det å oppgi navn, avdelingsnummer eller prosjektnavn når du handler. Da blir det lettere for oss som driver regnskap! For øvrig kan jeg si at man trygt kan stole på at Coops avregninger stemmer. Jeg har for vane å sjekke kassalappene mot månedsfakturaene, og så lenge vi har brukt Coop bedriftskort har jeg ikke oppdaget noen feil!